OΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Το τρίτο μνημόνιο είναι γεγονός

Μέσα σε λίγους μόλις μήνες οι υποσχέσεις Τσίπρα για κατάργηση των μνημονίων "με ένα νόμο και ένα άρθρο" πήγαν περίπατο. Η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ, στη θέση της ήρθε όμως ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος. Μέσα σε μία νύχτα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταπάτησε το μεγάλο ΟΧΙ του λαού και έβαλε την υπογραφή της για την απαρέγκλιτη συνέχιση της πολιτικής που τόσα χρόνια έχει αφήσει πίσω ανεργία, φτώχεια και αυτοκτονίες. Είναι, άλλωστε, αποφασισμένοι να ψηφίσουν οτιδήποτε τους ζητηθεί από τους δανειστές, αρκεί να μην διακινδυνεύσει η παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.

Γκρεμίζουν κατακτήσεις δεκαετιών

Τα προηγούμενα μνημόνια άνοιξαν το δρόμο για τον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε σήμερα. Στρατιές απολυμένων με χρόνια υπηρεσίας και νέων ανέργων, κατάργηση της συλλογικής σύμβασης, κατάργηση του 8ωρου, μισθοί που δεν αρκούν για τα βασικά και καθυστερήσεις πληρωμής, ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία, "ελαστικά" ωράρια, περικοπές σε επιδόματα και υπερωρίες και ανοχή σε κάθε είδους εργοδοτική αυθαιρεσία, συνθέτουν το νέο, απάνθρωπο τοπίο.

Με το νέο μνημόνιο γίνεται ξεκάθαρο ότι οι νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ, ενώ οι παλαιότεροι θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 67 για να πάρουν τελικά μια σύνταξη πείνας. Στην εργασιακή υπερεκμετάλλευση προστίθεται η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας θα μπορούν και με το νόμο να πάρουν τα σπίτια του φτωχού λαού, η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Τέλος η κυβέρνηση ξεπουλά όσο δημόσιο πλούτο έχει απομείνει, στο όνομα των "επενδύσεων" και σε τιμές-ευκαιρία για τις πολυεθνικές.

Μόνη προοπτική ο αγώνας για την ανατροπή!

Είναι γεγονός ότι ο λαός έδωσε μεγάλους αγώνες κι όμως βρίσκεται σε δεινή θέση Όμως αυτή τη στιγμή, που η πλειοψηφία της κοινωνίας βάλλεται, μόνο ο παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να μπλοκάρει την εφαρμογή του ψηφισμένου μνημονίου.

Με μαζικό και συντονισμένο αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία και στις δομές αντίστασης, μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ κίνημα εργατικής αντεπίθεσης.

Όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ» ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452