ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι στην «κοινωφελή» 5μηνη εργασία

Πάνω από 3 μήνες τώρα, εργαζόμαστε έπειτα από πολύχρονη ανεργία σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας και αντιμετωπιζόμαστε ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Έτσι ορίζουν το μέλλον για τον κόσμο της εργασίας - ανεργίας κυβέρνηση – ΕΕ- κεφάλαιο. Και όλα αυτά για τη «σωτηρία της οικονομίας» (δηλαδή των κερδών τους), για την αποπληρωμή του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν και αναπαράγουν, για τη δημιουργία πλεονασμάτων και ανάπτυξης μακριά από και ενάντια στα συμφέροντα της εργαζόμενης κοινωνίας.
Παρέχουμε ίση εργασία με τους υπολοίπους εργαζομένους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον κατά «παρέκκλιση της εργατικής νομοθεσίας» δεν διστάζουν να μας βαφτίζουν «ωφελούμενους» αντί για εργαζόμενους.
Τη στιγμή που γινόμαστε παρατηρητές πλήθους περιστατικών εργοδοτικής ασυδοσίας, απολύσεων και σοβαρών τραυματισμών εργαζόμενων (βλ. Δήμο Λάρισας, Δήμο Μεγάρων), τη  στιγμή που δεν υπάρχει κάλυψη από το εργατικό δίκαιο και παντελής αδράνεια και απάθεια των ελεγκτικών μηχανισμών. Σε δήμους υποστελεχωμένους, με δημοτικές αρχές που υπερασπίζονται και προωθούν τις αλλεπάλληλες αναδιαρθρώσεις,  απογειώνοντας τις απαιτήσεις και την εκμετάλλευση των νέων σχέσεων εργασίας, με συνδικαλιστικούς φορείς στους, στη μεγάλη τους πλειοψηφία στη διαπλοκή - αναπαραγωγή των κομματικών και πελατειακών σχέσεων.
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούμε ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας, περιμένοντας ίσως για χρόνια πάλι στην «ουρά» για κάποια νέα «ανακύκλωση».
Είμαστε άνθρωποι! Δεν είμαστε σκουπίδια!
Θέλουμε δουλειά και όχι δουλεία! Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή. Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!
Να οργανώσουμε τα άμεσα επόμενα βήματα μας. Ο χρόνος περνά. Δεν είμαστε μόνοι μας!
Κοινός αγώνας, με αλληλεγγύη και συντονισμό, με επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις από τα κάτω κόντρα στη λογική που μας διαιρεί σε κατηγορίες, για να μην χρησιμοποιούν κανέναν μας ώστε να διαλύουν τα δικαιώματα των υπόλοιπων. Για να νικήσουν τα εργατικά συμφέροντα!

Είμαστε χιλιάδες! Όλοι μαζί μπορούμε! Εργαζόμενοι, επισφαλείς, απολυμένοι, άνεργοι, με όπλο την αλληλεγγύη και το συλλογικό αγώνα, να αγωνιστούμε για να ζούμε αξιοπρεπώς από τη δουλειά μας και όχι ο καθένας μόνος του και ηττημένος, και όλοι μαζί σαν δούλοι. Γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος!

v  ΝΑ ΜΗ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ.
v  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΗΣ – ΕΛΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452

ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr