ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19/11 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑ!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την σύσκεψη –συνέλευση 10 Νοέμβριου για τους εργαζομένους στην «κοινωφελή εργασία» και συμβασιούχους   των ΟΤΑ.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 19/11 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 
12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 
ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Σύσκεψη των εργαζομένων στους δήμους και των  Επιτροπών εργαζομένων στα 5μηνα με εντυπωσιακή ανταπόκριση και μαζική  συμμετοχή. όπως είχε αποφασιστεί  στις 30/10. Συμμετείχαν στην συνέλευση πάνω από 250 συνάδελφοι.  Εκπρόσωποι από τα Δ.Σ των Σωματείων Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Κηφισιάς, Αγίας Παρασκευής, Παιανίας, Καλλιθέας, Λυκόβρυσης - Πεύκης και εκπρόσωπος από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Εκπρόσωποι από επιτροπές εργαζόμενων και εργαζόμενοι στα 5μηνα από 22 δήμους της Αττικής (Νέας Ιωνίας, Αιγάλεω, Γαλατσίου, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης, ΝέαςΦιλαδέλφειας, Βριλησσίων,, Πεύκης -Λυκόβρυσης, Αγίου Δημητρίου, Χαλανδρίου, Πετρούπολης, Αγίας Παρασκευής, Ελευσίνας - Μαγούλας, Νέου Ηρακλείου, Αχαρνών, ΒάρηςΒούλας, Βουλιαγμένης, Ιλίου, Αθηναίων και Καλλιθέαςκαθώς και  άλλοι συμβασιούχοι , η Attack ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια, εκπρόσωποι από την δημοτικές  κινήσεις  και άλλοι φορείς.

Στη σύσκεψη συνέλευση επιβεβαιώθηκαν οι διαπιστώσεις και το πλαίσιο αιτημάτων και στόχων όπως είχε διαμορφωθεί και συναποφασίσει η προηγούμενη συνέλευση και συγκεκριμένα όπως:

Οι εργαζόμενοι  στα 5μηνα  έπειτα από πολύχρονη ανεργία σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων  όλης της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα βρεθούν  ξανά στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση χωρίς καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίαςΟι δήμοι και οι υπηρεσίες τους θα καταρρεύσουν με τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, (όσο προσλήψεις δεν γίνονται κατά επιταγή των μνημονιακών νόμων) και ο δρόμος των εκχωρήσεων - ιδιωτικοποιήσεων θα ανοίξει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.
Μέσα από αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο και ειδικά στους ΟΤΑ, ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, με καταστρατηγημένα τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Αγωνιζόμαστε από κοινού για:
·      Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής  και ελαστικής εργασίας.
·      Μόνιμο προσωπικό  στους Δήμους και σε όλο το δημόσιο για όλες τις κενές θέσεις για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση η έμμεση.
·         Διεκδικούμε την παραμονή στην δουλειά. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς για μια αξιοπρεπή ζωή.
·         Απαιτούμε τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία!
Αμοιβή με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ. Πλήρη εργατικά δικαιώματα και ασφαλιστική υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν, τις  παροχές που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, μέσα ατομικής προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να λειτουργούν όλες οι διαδικασίες, ώστε να καταβάλλεται ο μισθός έγκαιρα κάθε μήνα.
Κοινή ήταν η πεποίθηση ότι αναγκαία είναι τόσο η οργάνωση του κόσμου που εργάζεται με 5μηνα προγράμματα αλλά και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όσο και ο αγώνας για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους για παραμονή στη δουλεία πρώτα από όλα .

Αποφασίστηκε, και συγκροτήθηκε ανοιχτό Συντονιστικό Αγώνα εργαζομένων στα πεντάμηνα και συμβασιούχων Αττικήςμε εκπρόσωπους από όλες τις επιτροπές και τα σωματεία που συμμετείχαν.

Το συντονιστικό και τα σωματεία αναλαμβάνουν να συντονίσουν, να οργανώσουν τις περεταίρω δράσεις που αποφασίστηκαν για το επόμενο διάστημα, καθώς και να απευθυνθούν σε όλα τα σωματεία στους δήμους και την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

1.  Απεργούμε μαζικά την Πέμπτη 12/11 και Συμμετέχουμε στην πορεία με προ συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη με πανό και μπλοκ εργαζομενένων στο προγρμάττακα κοινωφελούς χαρακτήρα.

2.  Καλούμε σε Παναττική συγκέντρωση στην Ομόνοια  και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας  στις 19 Νοέμβρη στις  12 το μεσημέρι.

3.  Καλούμε σε Πανελλαδική μέρα δράσης στις 24 Νοέμβρη με συγκεντρώσεις - παρεμβάσεις σε όλες τις πόλεις και νέα συγκέντρωση στην Αθήνα.

4.  Συνεχίζουμε να συγκροτούμε επιτροπές στους δήμους για τον συντονισμό της δράσης μας  με στόχο την πανελλαδική δικτύωσηκαι να θέτουμε τα ζητήματα σε όλα τα δημοτικά συμβούλια. Διευρύνουμε την παρέμβαση μας τόσο στο χώρο εργασίας μας στους Δήμους αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων.

Νέα Ιώνια 10 Νοέμβρη 2015