Διαδήλωση Τετάρτη 30/3 στις 6 μμ ενάντια στο αντιπροσφυγικό νομοσχέδιο επικύρωσης της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας
Στις 17-18 Μάρτη 2016 οι πρωθυπουργοί της Ε.Ε. ομόφωνα αποφάσισαν ότι δεν θα ισχύουν ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία των θυμάτων πολέμου.  Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ξεπερνάει κάθε φαντασία. Είναι βαθιά ρατσιστική, ξενοφοβική κι απάνθρωπη. Στην ουσία στέλνει ξανά στα σύγχρονα Άουσβιτς του πολέμου και της ακραίας φτώχειας, όλους όσους κατάφεραν να δραπετεύσουν. Ανοίγει ξανά γι' αυτούς τις πόρτες της κολάσεως. Μετατρέπει το Αιγαίο σε "πεδίο μάχης" κατά των προσφύγων, με καταδιώξεις φουσκουτών βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας. Οι πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν σε χώρες της Ευρώπης χαρακτηρίζονται από 20/3/2016 και μετά «παράτυποι μετανάστες», συλλαμβάνονται αδιακρίτως και μένουν κρατούμενοι. Το κείμενο των συμπερασμάτων των πρωθυπουργών της Ε.Ε. αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες όχι ως ανθρώπους αλλά ως αριθμούς, με ορολογία αγοράς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των πολέμων και της καπιταλιστικής ασυδοσίας που ευθύνεται για την καταστροφή χωρών και τον ξεριζωμό ανθρώπων, με περισσή κυνικότητα κλείνει ορμητικά τις πόρτες της στα θύματά της, την ίδια στιγμή που ο πόλεμος μένεται ανελέητος και με τη δική της συνεισφορά.
Η συμφωνία αυτή αποδέχεται το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, αναγνωρίζει την Τουρκία ως «ασφαλή τρίτη χώρα», επισημοποιεί τις ρατσιστικές ξενοφοβικές πολιτικές χωρών της Ε.Ε. και τη φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας προς Βορρά από Ιταλούς αστυνομικούς και αυστριακούς στρατιωτικούς, ενώ καλωσορίζει το ΝΑΤΟ και του αναθέτει τη «φύλαξη» των συνόρων της Ε.Ε. προς Ανατολάς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνυπέγραψε, χωρίς καμιά επιφύλαξη, τη συμφωνία των απελάσεων και της παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων την ίδια στιγμή που ακόμα και θεσμικές οργανώσεις, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αποσύρονται από τα στρατόπεδα, καταγγέλλοντας την μετατροπή τους σε κέντρα κράτησης, κατά παράβαση κάθε προσφυγικού δικαιώματος. Τώρα φέρνει νομοσχέδιο εφαρμογής αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας. Οι τραγικές συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους χώρους που διαμένουν οι πρόσφυγες, η απουσία οποιασδήποτε κρατικής μέριμνας, είναι απολύτως συνειδητή επιλογή. Γιατί αυτή η αναλγησία; Γιατί αυτή η παγερή αδιαφορία απέναντι σε τόσο πόνο; Η συμμόρφωση των προσφύγων είναι ο στόχος!

Οι σκηνές πλημμυρίζουν από τις βροχές, οι άνθρωποι καταδικάζονται συνειδητά να ζουν μέσα στις λάσπες, πολλοί θα πεθάνουν από το κρύο και τις ασθένειες, τα κορμάκια των μωρών μένουν άπλυτα για μήνες, με μόνο καθαριστικό τα μωρομάντηλα της αλληλεγγύης όταν φτάνουν στα χέρια τους, τα ρούχα μουσκεμένα και βρώμικα, ενώ οι αποθήκες έχουν τόνους ρούχα, τα παιδιά ξυπόλητα ενώ τα παπούτσια που έχουν συγκεντρωθεί φτάνουν να ποδέσουν όλο το Συριακό λαό!

Όμως πρέπει να υποταχτούν έστω από απελπισία και να δεχτούν να φυλακιστούν στα στρατόπεδα, μακριά από όλους μας, χωρίς φωνή, χωρίς δικαιώματα.

Οι κυνικές δηλώσεις Μάρδα σχετικά με τους πλούσιους επενδυτές πρόσφυγες, είναι αποκαλυπτικές! Το σύγχρονο καπιταλιστικό τέρας γεννά τη φτώχεια και καταδιώκει τους φτωχούς! Εμάς καταδιώκει!

Γι' αυτό, εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, ο λαός έχουμε κάθε λόγο να σταθούμε δίπλα και αλληλέγγυοι με τους κατρατρεγμένους, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γεννούν στο λαό μας τα μνημόνια και η κρίση. Οι πρόσφυγες είναι για μας ότι είμαστε εμείς για τους άλλους λαούς της Ευρώπης. Να ενώσουμε μαζί τους τη φωνή μας για να σταματήσει ο πόλεμος, για να ανοίξουν τα σύνορα, για ίσα δικαιώματα για όλους και σε όλα!