Ο Παύλος Φύσσας ζει!

Τρία χρόνια κλείνουν στις 18 Σεπτέμβρη από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη του τάγματος εφόδου της ναζιστικής συμμορίας που φέρει κατ’ ευφημισμό την επωνυμία «χρυσή αυγή». Αυτή η εν ψυχρώ δολοφονία αποτέλεσε κορύφωση της αποθράσυνσης των ανθρωπόμορφων τεράτων του φασισμού, καθώς προηγούμενες εγκληματικές ενέργειές τους κατά Ελλήνων και μεταναστών, (όπως οι επιθέσεις στους Αιγύπτιους ψαράδες, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, η δολοφονία του νεαρού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα κλπ), δεν αντιμετωπίστηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη, που εξακολουθεί να κωλυσιεργεί, αφήνοντας ατιμώρητους τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα.

Γι’ αυτό, η παρουσία μας και φέτος στις εκδηλώσεις και η συλλογική αντιφασιστική δράση όλων μας, εργατών, ανέργων, φοιτητών και μαθητών είναι αναγκαία, ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, και αποτελούν έναυσμα για δυνάμωμα της πάλης μας κατά του φασισμού και των αιτίων που τον προκαλούν και τον ενισχύουν. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τις πολιτικές που τσακίζουν τους εργαζόμενους, τη μαζική ανεργία που οδηγεί σε απόγνωση, το πολιτικό σύστημα που απαξιώνεται συνεχώς, την αδυναμία ανάπτυξης του λαϊκού κινήματος, αφού η κυριαρχία του εργοδοτικού, γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, δημιουργεί αδιέξοδο για την επίτευξη λύσεων στα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Είναι, ακόμη, η επί σειρά πολλών ετών προπαγάνδιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εγγυήτριας της οικονομικής ευμάρειας, της δημοκρατίας και της ασφάλειας, που καλύπτει τον πραγματικό ρόλο της στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων κεφαλαίου και τραπεζών, κι αυτό δίνει τη δυνατότητα στις μεν κυβερνήσεις να συνεχίζουν την  αντιλαϊκή πολιτική τους, στους δε ακροδεξιούς φασιστικούς κύκλους να παρεμβαίνουν με άκρατο λαϊκισμό προσπαθώντας να προσεταιριστούν οπαδούς και να απομακρύνουν τη δυνατότητα πραγματικής διεξόδου υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.

Είναι επίσης, η όξυνση του προσφυγικού μεταναστευτικού ζητήματος, με σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου και τη φοβερή οικονομική εξαθλίωση που επέφεραν οι πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της δύσης.

Η πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων, σε συνεργασία με ΕΕ και ΝΑΤΟ, με τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων και στη χώρα μας, η δημιουργία γκέτο και στρατοπέδων συγκέντρωσης σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, πυροδοτεί τις ξενοφοβικές ρατσιστικές αντιδράσεις, με την συνεπικουρία και την άμεση παρέμβαση των ναζιστικών, φασιστικών κύκλων.

Σε όλα αυτά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της προπαγάνδας τους ακροδεξιά φασιστικά μορφώματα, αγαπημένα παιδιά του κάθε εξουσιαστή και  μακρύ χέρι του συστήματος, τα οποία, προβάλλουν ένα «κοινωνικό πρόσωπο» και προσφέρουν απλοϊκές απαντήσεις, χωρίς να θίγουν καθόλου τα πραγματικά συμφέροντα των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

Ο φασισμός θέλει μια κοινωνία με αδύναμα, φοβισμένα άτομα, χωρίς δημόσια αγαθά (παιδεία, υγεία, πρόνοια), όπου τα πάντα θα είναι ιδιοκτησία των λίγων. Σε όσους ξεπουλάν τα κοινωνικά κεκτημένα γενεών, τρομοκρατούν και σπέρνουν το φασιστικό μίσος, δηλώνουμε πως, όπως ο και ο Παύλος, δε θα σταματήσουμε, να προσπαθούμε για μια καλύτερη ζωή, ξεκινώντας από τη γειτονιά μας, μέσα από τους αγώνες, τη συλλογική οργάνωση την αλληλεγγύη και συντροφικότητα.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί όλους τους εργαζομένους, ανέργους, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικήσουμε πίσω τα δικαιώματα για δουλειά, υγεία, παιδεία, πολιτισμό, για μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες/μετανάστες, και να αντιταχθούμε στην φασιστικοποίηση της καθημερινής ζωής στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία.

Καλούμε ιδιαιτέρως τους μαθητές των σχολείων της περιοχής μας να κλείσουν τα αυτιά τους στα μισαλλόδοξα και μισάνθρωπα κελεύσματα του φασισμού για τον αποκλεισμό κάθε τι διαφορετικού, και με όπλο τη γνώση και την ανθρωπιά να αγωνιστούν συλλογικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας και κοινωνικών ελευθεριών.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις:
Σάββατο 17/9, 18:00, Αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, Οδός Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη)
Δευτέρα 19/9, 8:30πμ., Συγκέντρωση στη Δίκη της ΧΑ, Εφετείο Αθηνών, Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως