Ελληνίδες κινηματογραφίστριες στα χρόνια της κρίσης
Την Κυριακή 17 Απριλίου στις 8 μ.μ στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου θα προβληθούν 4 ταινίες μικρού μήκους, νέων σκηνοθετριών που καταπιάνονται με ζητήματα όπως η οικονομική κρίση και ο ρατσισμός. Οι προβολές θα γίνουν παρουσία των δημιουργών τους για να μας παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να συζητήσουν μαζί μας.

«Γεννήτρια» της Νικολέτας Λεούση

Η «Γεννήτρια» είναι μια ταινία για εναν 55αρη άνδρα με οικογένεια και μαγαζί. Η ιστορία ενος ανθρώπου που υπό την απειλή της οικονομικής κατάρρευσης ανακαλύπτει την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία και αναζητα μια λύση που δε φαίνεται να υπάρχει.
Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μαυροματάκης, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Κώστας Ξυκομηνός, Μιχάλης Οικονόμου, Ρομάννα Λόμπατς, Λίλα Μπακλέση
Σκηνοθεσία: Νικολέτα Λεούση
Σενάριο: Γιώργος Τελτζίδης

«Red Hulk» της Ασημίνας Προέδρου

Ο Γιώργος μένει μόνος στην Αθήνα.Υποτίθεται σπουδάζει, αναγκάζεται να δουλεύει.Του λείπουν νόημα, αυτοπεποίθηση, ταυτότητα, αποδοχή.Γεμίζει το κενό ως «RED HULK», όπως είναι γνωστός στο σύνδεσμο οπαδών της ομάδας του.Ωσπου η εμπλοκή του σ' ένα επεισόδιο ρατσιστικής βίας φέρνει μπροστά του νέα αδιέξοδα, διλήμματα και επιλογές...
Πρωταγωνιστούν:Φρίξος Προέδρου, Νέστορας Φανάρας, Χρήστος Κοντογεώργης, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελισσαίος Βλάχος, Ντομένικα Ρέγκου, Συμεών Τσακίρης, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάνος Στεφανάκης, Θεοφύλακτος Αργυρού, Πάνος Ναστ
Σκηνοθεσία: Ασημίνα Προέδρου 
Σενάριο: Ασημίνα Προέδρου

«Στο Κατώφλι» της Αναστασίας Κρατίδη 

H Λένα ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι της ελληνικής επαρχίας ως ένα ζωντανό σώμα προς χρήση. Βρίσκεται τώρα Στο κατώφλι της ζωής της όπου καλείται να αποφασίσει αν θα το περάσει μένοντας μέσα ή έξω από αυτό το καθεστώς.
Πρωταγωνιστούν:Μυρτώ Παπούλια, Γιάννης Τσιρόνης, Οδυσσέας Γκουγκούλης, Παρασκευάς Τζίμος, Αli Sadaqat, Δημήτρης Δακτυλάς, Irfan Jamshad, Iqbal Mazhar, Mahmud Fasir, Στέφανος Μπαλαμπάνης.
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Αναστασία Κρατίδη 

«Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου 

Η «Βόλτα» (που είδαμε πρώτη φορά στο Φεστιβάλ της Δράμας όπου και διακρίθηκε για την ερμηνεία της Μαρίσσας Τριανταφυλλίδου) είναι η ιστορία μιας μητέρας και μιας κόρης που νωρίς ένα πρωί, ξεκινούν από το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας, μια διαδρομή προς τα βόρεια προάστια. Μια διαδρομή που έχει έναν στόχο για την μητέρα, μα που η μικρή της κόρη, νομίζει ότι είναι απλά μια ακόμη βόλτα στην πόλη.
Πρωταγωνιστούν: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Κατερίνα Δούκα, Γιώργος Βαλαής
Σκηνοθεσία, Σενάριο: Στέλλα Κυριακοπούλου