Εκδήλωση: «ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ // Αγώνας και Αλληλεγγύη Ενάντια Στην Ευρώπη – Φρούριο»
Εκδήλωση

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
Αγώνας και Αλληλεγγύη Ενάντια Στην Ευρώπη – Φρούριο»

Κυριακή 27 Μαρτίου
στις 19:00

Θα μιλήσουν:
Γεράσιμος Λιβιτσάνος 
δημοσιογράφος
Ντίνα Ρέππα
εκπαιδευτικός 
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
μέλος της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος"

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι με Infinik και Στιχοδέτη



Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!
Όχι στην Ευρώπη φρούριο - όχι στην Ελλάδα φυλακή

Οι λαοί στις γειτονικές μας χώρες ζουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες βίας και πολέμων, ακραίας φτώχειας και καταδίωξης. Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση φτάνουν στη χώρα μας για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου και την καταστροφή στις χώρες προέλευσης.
To διαρκές έγκλημα που συντελείται εδώ και χρόνια έχει φτάσει τους τελευταίους μήνες σε μια κορύφωση. Το τεράστιο προσφυγικό  κύμα, που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των πολέμων και της απάνθρωπης οικονομικής πολιτικής, θα γίνεται ολοένα και πιο ορμητικό, όσο θα παραμένουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης χέρι χέρι με την όξυνση των πολέμων στην περιοχή.

Οι δολοφόνοι όμως έχουν όνομα. ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. οργανώνουν ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις, προκαλούν πολιτικές και πολεμικές συγκρούσεις, ένταση των φυλετικών και θρησκευτικών ανταγωνισμών, καλλιεργούν το σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία, στήριξαν το εξάμβλωμα του ISIS, προκειμένου να ελέγξουν τις ζώνες επιρροής και να ξαναμοιράσουν τον κόσμο. Την ίδια ώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις όρθωσαν και διατηρούν τον φράχτη στον Έβρο προκειμένου για να εμποδίσουν τη διέλευση των μεταναστών και των προσφύγων, στέλνοντάς τους να πνίγονται στο Αιγαίο.

Άνθρωποι κυνηγημένοι και εξαθλιωμένοι χωρίζονται σε αποδεκτούς πρόσφυγες και ανεπιθύμητους μετανάστες προς φυλάκιση και απέλαση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε πλήρη συμφωνία με την Ε.Ε. φτιάχνει hotspots, συνεργάζεται στο Αιγαίο με τη FRONTEX,  φυλακίζει ανθρώπους μέσα σε άθλιες συνθήκες διαμονής, περίθαλψης, σίτισης και μέριμνας. Αντί για τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, πλήρως στελεχωμένες από μόνιμο προσωπικό, οι τομείς αυτοί, παραδίδονται πλήρως στο ιδιωτικό κεφάλαιο, σε ΜΚΟ που επιχορηγούνται πλουσιοπάροχα, σε διαπιστευμένες εταιρείες, την αστυνομία και το στρατό, παρεμποδίζεται η όποια συμβολή εθελοντικών οργανώσεων, ποινικοποιείται η διάσωση προσφύγων και η αγωνιστική αλληλεγγύη.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και τις λογικές στέκεται ο λαός δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του, απομονώνοντας τις ρατσιστικές, φασιστικές και ξενοφοβικές κραυγές, προσφέρει υλική βοήθεια, υπηρεσίες αλλά και την φυσική του παρουσία από τα νησιά του Αιγαίου, το λιμάνι του Πειραιά μέχρι και τα σύνορα.   
Ήρθε η ώρα να πάρουμε θέση, με τη συλλογική και διεκδικητική πάλη απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Η αλληλεγγύη να συνδυαστεί με ένα μεγάλο αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα που θα παλέψει ενάντια σε ότι και όσους προκαλούν την προσφυγιά και τον πόλεμο. Είναι χρέος μας να απαιτήσουμε την ελεύθερη διέλευση μεταναστών και προσφύγων. Εχθρός μας είναι ο πόλεμος, ο ιμπεριαλισμός και ο ρατσισμός και όχι οι πρόσφυγες.

Ούτε βήμα πίσω για ένα κόσμο χωρίς πόλεμο
Για ένα κόσμο χωρίς φράχτες, φραγμούς και σύνορα.



Εργατική Λέσχη Περιστερίου
Θηβών 227, 1ος όροφος
ergatikilesxiperisteriou@gmail.com