Παρασκευή 12/2/16: Προβολή Ταινίας "Lavorare con lentezza" και ιταλικό φαγοπότι
Παρασκευή 12 Φλεβάρη στις 8:30 το βράδυ η Εργατική Λέσχη Περιστερίου προβάλει την ταινία "Lavorare con lentezza". H βραδιά θα συνδυαστεί με ιταλική κουζίνα και ιταλική μουσική από την ομάδα Ιταλικών της Λέσχης και αποτελεί την 1η προβολή από το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο για το Φλεβάρη.


Lavorare con lentezza / Δουλεύοντας με το πάσο μας του Guido Chiesa (2004)
Σενάριο: Guido Chiesa, Wu Ming

Δεκαετία του '70, Ιταλία.
Για πολλούς, τα χρόνια της λιτότητας, του πληθωρισμού στο 21%, της τρομοκρατίας, των σφαγών.
Για άλλους, τα χρόνια της μεγάλης διασκέδασης ...
Μπολόνια, 1976.
“Η πόλη ζούσε μια παράξενη κατάσταση, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήταν στην εξουσία. Δεν εννοώ ότι ήταν μια κατασταλτική δύναμη, αλλά είχε αποδεχθεί την πολιτιστική κληρονομιά του συγκεντρωτισμού, του κρατισμού και του σταλινισμού” (Franco Berardi-Bifo, από τους πρωταγωνιστές του κινήματος εκείνη την εποχή).
Το Radio Alice είναι το ραδιόφωνο του φοιτητικού κινήματος: φαντασία, άρνηση της μισθωτής εργασίας, σεξουαλική ελευθερία και πολιτιστικές προκλήσεις.
Ένας παράξενος κόσμος για τους θεματοφύλακες του νόμου και τους «καλούς πολίτες», αλλά και για την πλειοψηφία των παιδιών από τα προάστια...
Θα εγκαινιάσουμε τις προβολές στη Λέσχη με συλλογική κουζίνα και ιταλική μουσική υπό την επιμέλεια της ομάδας των ιταλικών....


ΘΗΒΩΝ 227
Είσοδος (πάντα) ελεύθερη