Να σπάσουμε τον τσαμπουκά της εργοδοσίας του Revolt!
Μετά τις διήμερες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε ως ΛΑΝΤΖΑ, μαζί με τη στήριξη της συλλογικότητας Αttack στην ανεργία και την επισφάλεια, αναγκάσαμε την εργοδοσία του Revolt να αναγνωρίσει την αδήλωτη εργαζομένη στο μαγαζί και να οριστεί συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της αποζημίωσης της συναδέλφισσας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/05 και ώρα 15.00 στο χώρο του μαγαζιού, παρόντες ήταν η εργοδοσία, η απολυμένη και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Επισιτισμού- Τουρισμού. Η εργοδοσία διατήρησε ανένδοτη στάση αρνούμενη να καταβάλλει την απαιτούμενη αποζημίωση της εργαζομένης, γιατί με αυτό τον τρόπο θα διαμορφωνόταν προηγούμενο και κεκτημένο εντός του μαγαζιού. Θα άνοιγε ο δρόμος και για τις άλλες συναδέλφισσες να απαιτήσουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους για όσο καιρό δούλευαν αδήλωτες στο μαγαζί. Παρά την δηλωμένη εργασία την οποία επικαλείται ότι πλέον υπάρχει στο μαγαζί, ξεχνά να αναφέρει ότι αυτή υλοποιείται πάνω στα ήδη κομμένα μεροκάματα των εργαζομένων. Έτσι η εργοδοσία δε βάζει από την τσέπη της κάτι παραπάνω για αυτό.

Είναι σαφές για εμάς ότι η εργοδοσία με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να καλύψει τα νώτα της, ενώ παράλληλα θέλει να παρουσιάσει την μαύρη εργασία σαν καλύτερη λύση για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Απώτερος σκοπός της είναι να επιστρέψει αργά ή γρήγορα στο ίδιο καθεστώς.

Εν τέλει δεν υπάρχει καμία συμφωνία! Συνεχίζουμε στο δρόμο του συλλογικού εργατικού μαχητικού διεκδικητικού αγώνα, το μόνο όπλο που μπορεί να δικαιώσει τους εργαζόμενους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Καλούμε όλο το εργατικό κίνημα να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα της εργαζομένης. Μέσα από αυτό τον αγώνα να αναδείξουμε το πραγματικά γκρίζο τοπίο στο οποίο εγκλωβίζεται η σύγχρονη εργαζόμενη νεολαία. Μέσα από τη μαχητική διεκδίκησή των δικαιωμάτων μας να ανατρέψουμε το μαύρο εργασιακό μέλλον που μας έχουν ορίσει.