Πέμπτη 2/7: Προβολή του ντοκυμαντέρ "The girls are here" + Συζήτηση για το breakdance, τους χορούς του δρόμου κ της hiphop σκηνής {Χιπχοπ καφενές}
O χιπχοπ καφενές προβάλει το ντοκυμαντέρ "The girls are here" της Natalie Koutsougera παρουσία των δημιουργών του φιλμ, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί συζήτηση για το breakdance και τους χορούς του δρόμου κ της hiphop σκηνής. Στην κουβέντα θα παρέμβουν b-girls και b-boys.


Το "The girls are here" αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους οι διεθνείς hip-hop και street διαγωνιστικοί χοροί χρησιμοποιούνται από τις γυναίκες της συγκεκριμένης χορευτικής σκηνής στη σύγχρονη Αθήνα. Το φιλμ περιγράφει τις ζωές δυο νεαρών κοριτσιών που χορεύουν popping, locking, waacking και house dance, μέσα από αναστοχαστικές αφηγήσεις και χορευτικές διαντιδράσεις. Η ταινία περιηγείται στις καθημερινές τους δραστηριότητες και διαδρομές (ταξίδια, διαγωνισμοί, show, διδασκαλίες), εστιάζοντας στις εκφάνσεις της θηλυκότητας και του φύλου σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο όπως η hip-hop κουλτούρα και αναδεικνύει τον ρόλο των χορών αυτών στην ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος, της γυναικείας ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης.

Το event στο fb ΕΔΩ
Είσοδος (πάντα) ελεύθερη

---------------------------------------------------------------------------
Ο Χιπχοπ καφενές της Λέσχης μαζεύεται κάθε Πέμπτη στις 8 στην ταράτσα της Εργατικης Λεσχης Περιστεριου, ΘΗΒΩΝ 227 στο Περιστέρι, λίγα μέτρα από το metro Ανθούπολη. Αποτελεί μια προσπάθεια να συναντηθεί η μουσική που αγαπάμε με κινηματικές διαδικασίες που ξεσπούν στις γειτονιές μας και να συμβάλει όσο μπορεί στην ενδυνάμωσή τους. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία προσπαθούμε να προβάλουμε μια εναλλακτική πολιτιστική πρόταση, πάντα με βάση το χιπχοπ αλλά και διάθεση για άφθονο πειραματισμό.