Καμιά διαπραγμάτευση - Κανένας συμβιβασμός. ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Καμιά διαπραγμάτευση - Κανένας συμβιβασμός
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!

ü  Κλιμακώνουμε την πάλη μας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, το σπάσιμο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας στους χώρους δουλειάς, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων (ΕΡΤ, καθαρίστριες κλπ), την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, την επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας!
ü  Για να σπάσει ΤΩΡΑ η αθλιότητα των voucher και των πεντάμηνων που επιβάλουν ΕΕ και κεφάλαιο, της μαύρης και της απλήρωτης εργασίας.
ü  Για επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας και χωρίς προϋποθέσεις και κατάργηση των προγραμμάτων δουλείας ΟΑΕΔ - ΕΣΠΑ.

Να φοβηθούν τη δύναμή μας!
Τα τελευταία χρόνια η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει γίνει καθεστώς σε όλους τους χώρους δουλειάς. Τα μνημόνια, το κεφάλαιο, και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτάσσουν ελαστικές μορφές εργασίας, μείωση μισθών, απολύσεις. Η εργοδοσία φροντίζει με κάθε ευκαιρία να δώσει το μήνυμα «Μην αγωνίζεστε, μην απαιτείτε, μην οργανώνεστε συλλογικά» γιατί η απόλυση και η χειροτέρευση των εργασιακών όρων περιμένουν στη γωνία όσους τολμούν να «σηκώσουν κεφάλι».
Τώρα πρέπει να οργανωθούμε και να αντεπιτεθούμε. Οι νικηφόροι αγώνες του τελευταίου διαστήματος (MIGATO, QCS, Γκαζοχώρι, ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ) δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το εργατικό κίνημα.

Δεν υπήρξε αναμονή ούτε «διαπραγμάτευση» με την εργοδοσία, ούτε «εκκλήσεις» παρέμβασης από επίσημους κρατικούς φορείς, στη λογική της ανάθεσης. Αυτό που ενέπνευσε τον μαχόμενο κόσμο του κινήματος ήταν η βούληση για αποφασιστική απάντηση «μέχρι τέλους» στην εργοδοσία, για διάρκεια και κλιμάκωση στον αγώνα, μέχρι την τελική νίκη και δικαίωση των εργατικών αιτημάτων.
Αυτός είναι ο δρόμος για να επανιδρυθεί ο εργατικός συνδικαλισμός στην έρημο του ιδιωτικού τομέα, για να δημιουργηθούν νέα σωματεία στους χώρους της εργασιακής επισφάλειας και του απόλυτου εργατικού κατακερματισμού, εκεί όπου δεν υπάρχουν δικαιώματα.

Εκδήλωση - Συζήτηση
"Καμιά αναμονή - Κανένας συμβιβασμός.ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!"
Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19:00 στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου

Θα μιλήσουν:
Μαρίνα Σηφναίου, απολυμένη εργαζόμενη στη MIGATO
Άννα Ζούμπου, απολυμένη καθαρίστρια ΥΠΟΙΚ
Σοφιάννα Λούβρου, γραμματέας Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών 

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452

ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr