Παζάρι Βιβλίου στην Εργατική Λέσχη Περιστερίου
Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου την εβδομάδα 15-21 Δεκεμβρίου διοργανώνει παζάρι βιβλίου.
Σε μια προσπάθεια να συμβάλουμε στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη του «δικού» μας πολιτισμού, του πολιτισμού των «από κάτω», σε ρήξη με τα κυρίαρχα πρότυπα αμάθειας, ημιμάθειας και σκοταδισμού που προβάλλονται, αναζητούμε μέσα από σελίδες λογοτεχνικών, ιστορικών και πολιτικών βιβλίων τον δικό μας δρόμο προς τη χειραφέτηση.
Στο παζάρι βιβλίου θα περιλαμβάνονται –σε τιμές οικονομικές, με εκπτώσεις από 35% έως και 50%– βιβλία λογοτεχνίας, ιστορίας, πολιτικά, κόμιξ και παιδικά που θεωρούμε ότι αγγίζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους παρόντος, ενώ ταυτόχρονα μας φέρνουν σε επαφή με τις σημαντικές στιγμές της ιστορίας του εργατικού κινήματος, αποτελώντας εφαλτήρια για προβληματισμό και αναζήτηση των νέων εργαλείων ανατροπής της σύγχρονης βαρβαρότητας.


ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Παράλληλα, την ίδια εβδομάδα, συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα για τους Σύριους πρόσφυγες που συνεχίζουν στο Σύνταγμα την απεργία πείνας από τις 24 Νοέμβρη διεκδικώντας το απαράβατο δικαίωμά τους να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια. Στην αποδεδειγμένα εγκληματική για την ανθρώπινη ζωή πολιτική της κυβέρνησης εμείς υψώνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους.
ª

Τόσο το Παζάρι Βιβλίου όσο και η συλλογή τροφίμων και ρούχων για τους Σύριους πρόσφυγες θα πραγματοποιηθούν την εβδομάδα 15-21 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά 18:00-21:00, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου (Θηβών 227, 1ος όροφος).