ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ "ΛΕΥΚΕΣ" ΝΥΧΤΕΣ!
Πρώτα ήρθαν τα ελαστικά και τα "απελευθερωμένα" ωράρια.
Στη συνέχεια ήρθαν οι χιλιάδες εργαζόμενοι με voucher, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι μισθοί πείνας, οι εργάσιμες Κυριακές.Τώρα ήρθαν και οι λευκές νύχτες, η ολοήμερη δηλαδή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το Σάββατο 13.12, στο όνομα βέβαια του εορταστικού κλίματος στην πόλη...

Ο δήμαρχος της φιέστας, της αλληλεγγύης με χορηγούς, των εδώ και χρόνια απλήρωτων εργαζόμενων της ΔΑΤΕΠ και των εκατοντάδων "ωφελούμενων" με μισθούς-φιλοδώρημα που προσλαμβάνει κάθε χρόνο, από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Περιστερίου, συνδιοργανώνουν, με πρόσχημα τις εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει των Χριστουγέννων, την πρώτη «λευκή» νύχτα.

Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων κανένα πρόβλημα δε θα λύσουν για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειοψηφία. Αντίθετα, είναι κομμάτι από τις μαύρες μέρες που επιβάλλουν στους εργαζόμενους κυβέρνηση - ΕΕ - κεφάλαιο και εργοδοσία και πρόθυμα εφαρμόζουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες.
Είναι ο δρόμος για την πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, παρά την πρόσφατο φρένο με την απόφαση του ΣτΕ στα σχέδια των μεγαλεμπόρων-καρχαριών για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές. Είναι η προσπάθεια να ξεθεμελιωθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εμπεδωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας!

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΜAΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ξέρουμε ότι τα απελευθερωμένα ωράρια στη λειτουργία των καταστημάτων θα συμπαρασύρουν όλους τους κλάδους και εκτός εμπορίου. Επίσης ξέρουμε ότι το 1,5 εκατ. άνεργοι δεν έχουν πρόβλημα χρόνου για να ψωνίσουν. Όμως και όσοι «προνομιούχοι» δουλεύουν ακόμα είτε είναι απλήρωτοι είτε στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα πληρώνοντας ακριβά τη «δωρεάν» παιδεία, τη «δωρεάν» υγεία, τα χαράτσια, τους αμέτρητους φόρους. Ζουν και οι ίδιοι στις δουλειές τους τα ξεχαρβαλωμένα ωράρια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απληρωσιά, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων.

H Εργατική Λέσχη Περιστερίου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους μετανάστες της πόλης
 
-  Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13.12 στις 6 το απόγευμα σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλατεία Δημαρχείου ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια και τον εργασιακό μεσαίωνα.
-  Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14.12 σε συμμετοχή – στήριξη της απεργίας στο εμπόριο
 
Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι
  • Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος - Όχι στα εξοντωτικά ελαστικά ωράρια εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Όχι στις εκδικητικές απολύσεις, στον αυταρχισμό των εργοδοτών και την ανακύκλωση των εργαζόμενων