ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ, ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
OYTE 52, OYTE KAI 7, ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ!

Εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι στο εμπόριο μάχονται για το δικαίωμά τους στον ελεύθερο χρόνο. Μαζί τους είμαστε και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και άνεργοι που καταλαβαίνουμε ότι τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας και εργοδοτών για  κατάργηση της κυριακάτικης αργίας δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο στην προσπάθεια να ξεθεμελιωθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να εμπεδωθεί ο εργασιακός μεσαίωνας.  Πίσω από το δήθεν «δικαίωμα» των καταναλωτών να ψωνίζουν όποια ώρα και όποια μέρα θέλουν κρύβεται ο μεγάλος τους στόχος για δουλειά-δουλεία από νύχτα σε νύχτα, 7 μέρες την εβδομάδα, με μισθούς φιλοδώρημα και με τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έβαλε προσωρινό φρένο στα σχέδια των μεγαλέμπορων-καρχαριών για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές, ήταν αποτέλεσμα αυτών των αγώνων και αποτελεί μια πρώτη νίκη για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και για τους εργαζόμενους συνολικά. Δείχνει ότι οι αγώνες μας μπορούν να έχουν αποτελέσματα, μπορούν να νικάνε!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Όμως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε. Πρώτον γιατί η αναστολή είναι προσωρινή (άλλωστε δεν περιμένουμε από το ΣτΕ να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων), και δεύτερον γιατί το άνοιγμα των 7 Κυριακών είναι ακόμα εδώ. Η Κυριακή 2 Νοέμβρη είναι η επόμενη Κυριακή, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης, που θα λειτουργούν τα καταστήματα. Με το “τυράκι” της «ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου» μεγαλοκαταστηματάρχες και κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν για το θετικό χαρακτήρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Όμως εμείς…

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΣΚΕΦΤΟΜΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Ξέρουμε ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα συμπαρασύρει όλους τους κλάδους και εκτός εμπορίου. Επίσης ξέρουμε ότι το 1,5 εκατ. άνεργοι δεν έχουν πρόβλημα χρόνου για να ψωνίσουν. Όμως και όσοι «προνομιούχοι» δουλεύουν ακόμα είτε είναι απλήρωτοι είτε στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα πληρώνοντας ακριβά τη «δωρεάν» παιδεία, τη «δωρεάν» υγεία, τα χαράτσια, τους αμέτρητους φόρους. Ζουν και οι ίδιοι στις δουλειές τους τα ξεχαρβαλωμένα ωράρια, την εργοδοτική αυθαιρεσία, την απληρωσιά, το τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων.

Ως Εργατική Λέσχη Περιστερίου συμμετέχουμε – στηρίζουμε: 

• Την Τετάρτη 22/10 τη διαδήλωση ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα & την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (συγκέντρωση στις 6μμ Χαυτεία – Σταδίου & Αιόλου)
• Την Κυριακή 2/11 την απεργία του κλάδου του εμπορίου και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις

Δεν θα ζήσουμε σαν σκλάβοι
  • Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος
  • Όχι στα εξοντωτικά ελαστικά ωράρια εργασίας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πλήρης απασχόληση με ανθρώπινο ωράριο, αύξηση αμοιβών για μια αξιοπρεπή ζωή.
  • Όχι στις εκδικητικές απολύσεις, στον αυταρχισμό των εργοδοτών και την ανακύκλωση των εργαζόμενων
 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΘΗΒΩΝ 227, 1ος όροφος
τηλέφωνο επικοινωνίας 6930246452