Το απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε και πίσω δε γυρνά!

Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τη νίκη! 
Εικόνες που τα κυβερνητικά επιτελεία βιάστηκαν να μας πείσουν ότι ανήκουν στο μακρινό παρελθόν παρατηρούμε την τελευταία βδομάδα στα σχολεία της χώρας. Μαζικές συνελεύσεις καθηγητών, δασκάλων και μαθητών και αποφάσεις για απεργιακό αγώνα διαρκείας δίνουν ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ : "Την τελευταία λέξη θα την πει ο αγωνιζόμενος και απεργός λαός".
Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές καλούν σε ανυποχώρητο, απεργιακό αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ενάντια στο σχολείο της αγοράς και των ταξικών φραγμών. Ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα σε σχολεία και πανεπιστήμια, ενάντια στο πέταμα χιλιάδων μαθητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στις ιδιωτικές σχολές, ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και την αμορφωσιά που επιβάλουν για τη νέα γενιά ώστε να πληρωθούν το χρέος και οι δανειστές.
Η Εργατική Λέσχη Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα μάχης και  αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας για την ανατροπή των μνημονίων και της επίθεσης στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. 
Είναι η ώρα να ξεσπάσει ένα πλατύ απεργιακό μέτωπο όλων των αγωνιζόμενων κλάδων ενάντια στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής που περιλαμβάνει το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων στο όνομα του εξορθολογισμού, τις απολύσεις για χιλιάδες εργαζόμενους σε εργοστάσια και δημόσιες υπηρεσίες.
Είναι η ώρα σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά να δημιουργήσουμε κέντρα αγώνα και απεργιακές επιτροπές με στόχο το συντονισμό και την κλιμάκωση της μάχης. Να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μακριά και έξω από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία!

"H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ergatikilesxiperisteriou@gmail.com
ergatikilesxiperisteriou.blogspot.gr